Hoe u uw deuren en ramen onderhoudt ?

Zowel ramen en deuren van hout, pvc als aluminium moet je regelmatig onderhouden. Maar wat is de juiste aanpak voor elk materiaal?

Smeren van de bedieningscomponenten voor ramen.

Wij adviseren het gebruik van een siliconenspray op de bedieningsdelen van uw ramen. Bij openslaande ramen zijn dit de bedieningsarmen, handgrepen, rubberen afdichtingen en schroeven. Dit voorkomt roesten, ijsvorming of scheuren van de rubberen afdichtingen.

Op sliders raden we aan dat alle tracks vrij zijn van vuil en gruis. Luifelramen moeten op dezelfde manier worden behandeld als openslaande ramen, zodat alle bedieningscomponenten worden gesmeerd.

Controleer de afdichting aan de binnen- en buitenkant op eventuele scheuren of ontbrekende afdichting. We raden aan om een nieuwe kitrups aan te brengen om ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van tocht, insecten, waterlekkage, enz. Kitten valt niet onder de garantie.

Smering van de bedieningscomponenten voor deuren.

Smeer alle operationele onderdelen met siliconenspray. Handgrepen, scharnieren, cilinders, rubberen afdichtingen aan onderkant van de deur en rond de deur.

Waarom uw Windows onderhouden?

De siliconenspray zorgt voor een beschermende coating die de bediening vergemakkelijkt. Deze toepassing voorkomt dat de rubberen afdichtingen aan de dorpel of het frame blijven plakken en scheuren bij het openen.

Afdichting aan de buiten- en binnenkant wordt blootgesteld aan elementen die na verloop van tijd de viscositeit van het product zullen afbreken. Deze aanbevelingen zijn de verantwoordelijkheid van de huiseigenaar om de prestaties van uw investering te garanderen.

Goede onderhoudspraktijken zorgen voor een lange levensduur van het product en bieden het comfort en de energiebesparing die u verlangt.

Schoonmaken van uw nieuwe ramen

Idealiter worden de ramen in uw huis minimaal één keer per jaar, zo niet twee keer per jaar grondig schoongemaakt. Het is een uitstekend idee om de ramen aan het einde van het herfst- en lenteseizoen schoon te maken.

Naast het plannen van de glazenwasserij aan het einde van de herfst of lente, plan je ook een dag zonder veel zon in. Te veel zon heeft de neiging om de ramen te snel te drogen, wat leidt tot lelijke strepen.

Om je raam goed schoon te maken, moet je een paar essentiële benodigdheden verzamelen. Gebruik een stofborstelopzetstuk en stofzuig de binnenkant van de vensterbanken en kozijnen. Gebruik een reinigingsspons of een zachte doek om in de reinigingsoplossing te dompelen en de overtollige vloeistof uit te knijpen.

Was de ramen met cirkelvormige bewegingen; was vanaf de hoeken en buitenomtrek van het raam naar de binnenkant of het midden van het raam. Droog het raam af met een wisser, keukenpapier, pluisvrije doek of krant.

Alle streken die u maakt, moeten in dezelfde richting gaan als u aan de ene kant verticale streken aanbrengt en aan de andere kant horizontaal. Als u een verfrommelde krant gebruikt om te drogen, draag dan handschoenen om inkt op uw handen te voorkomen, de inkt zal niet op het glas terechtkomen.

Was de buitenkant van de ramen volgens de bovenstaande stappen, met uitzondering van het stofzuigen.

Alternatieve oplossingen voor het reinigen van ramen

Azijn – maak een oplossing van ½ theelepel vloeibare zeep, ¼ kopje azijn (wit) en 2 kopjes water, meng in een spuitfles. Deze combinatie is streeploos en verwijdert de resten van andere reinigingsmiddelen. Opspuiten en afnemen met een pluisvrije doek of wisser.

Ammoniak – is het belangrijkste ingrediënt dat in de meeste commerciële glazenwassers wordt gebruikt en het kan effectiever zijn dan azijn. Gebruik voor een oplossing op basis van ammoniak 1 eetlepel voor elke gallon water. Meng de oplossing in een spuitfles en veeg af met een spons of zachte doek.

Citroen – met deze oplossing heb je een scrubber en een reiniger in één. Pers een citroen uit en verwijder alle zaadjes. Druk vervolgens de huid direct tegen het raam en wrijf cirkels rond vegen. Werk in kleine gebieden en volg met een doek om te drogen.