Wanneer is de beste tijd om je ramen te vervangen? 

Wanneer is de beste tijd om je ramen te vervangen? Met de lente voor de deur, lijkt het misschien logisch om bij mooi weer een raamvervangingsproject te plannen. Wie wil er nu eigenlijk verbouwen als het buiten vriest? Er zijn enkele weinig bekende redenen die vervangingen in de winter moeilijker maken dan die welke in de lente- en zomermaanden worden uitgevoerd. Dit zijn de beste en slechtste tijden van het jaar om uw ramen te vervangen.

Niet te warm, maar ook niet te koud

U kunt het beste uw raamvervanging plannen voor een tijd van het jaar waarin het warm weer is, idealiter in de lente of vroege zomer. Hier zijn verschillende redenen voor, te beginnen met het feit dat u geen koude tocht binnenlaat die u dwingt uw verwarming op te pompen en u daarom ook een hobbel op uw verwarmingsrekening bespaart.

Ten tweede zou breeuwwerk idealiter alleen moeten worden aangebracht bij temperaturen tussen 5 en 20 graden Celsius. Als je siliconen gebruikt, kun je het misschien bij kouder weer aanbrengen, maar je moet het opwarmen voordat je het aanbrengt, zodat het soepel en gelijkmatig vloeit.

Ramen plaatsen in de herfst en winter

Natuurlijk zijn er momenten waarop u niet om een ​​installatie bij koud weer heen kunt en hoewel het installeren van ramen in de koudere maanden misschien niet uw eerste keuze is, zijn er enkele voordelen aan het plaatsen van nieuwe ramen in de herfst en winter.

Het grootste voordeel van het vervangen van uw ramen in het laagseizoen is de kortere wachttijd om uw project af te ronden. Omdat veel huiseigenaren hun raamvervanging plannen in de lente en zomer, hebben installateurs meer beschikbaarheid in de koudere maanden.

Ons deskundig team zal tijdens het installatieproces altijd de nodige maatregelen nemen om het warmteverlies in uw woning tot een minimum te beperken.

Het vonnis

Terwijl u beslist in welk seizoen u uw ramen wilt vervangen, kiest u wat het beste werkt voor uw huis en gezin. Terwijl het EuroWindow-team ernaar blijft streven de duurzaamheid, kwaliteit en energie-efficiëntie van onze raamproducten te verbeteren, brengen we elk seizoen nieuwe innovaties in de raamindustrie. Neem vandaag nog contact met ons op om de beste oplossing te vinden voor wanneer u met uw raamvervangingsproject moet beginnen!